In 2015 ben ik gestart met RoomforRecruitment. Waarom? Wij zien ruimte om Recruitment te professionaliseren, recruitment expertise in te zetten voor groei van bedrijven en het juiste talent enthousiasmeren. Corporate Recruitment is een vak dat nog niet volwassen is in alle organisaties. 

Mijn visie? Als recruiter moet je denken als een marketeer. Wat maakt jou uniek? Zorg dat je opvalt ten opzichte van de concurrent. Verschuil je niet achter tig W&S bureaus maar richt Corporate Recruitment in. Daarnaast: je moet vandaag aan Employer Branding om morgen de juiste mensen aan te trekken. Recruitment is een strategisch onderwerp. Vertel het verhaal van werken bij jouw organisatie. Storytelling is het vertellen van oprechte verhalen, die gaan over wat je echt doet, content die je niet hoeft te maken maar die er eigenlijk al is. Zo trek je tijdig de juiste kandidaten aan.

Met een Corporate Recruiter van Room for Recruitment leg je de rode loper uit voor je kandidaten, zet je je werkgeversmerk in de schijnwerpers en breng je jouw vacaturetekst voor het voetlicht.  Room for Recruitment is vooral Corporate Recruitment as a Service, de kans om recruitment strategisch neer te zetten, ook in jouw organisatie.


Minke Apontoweil